16.5.2024

Maanparannuskompostia kuormattuna ilmaiseksi

Loimaan Vesi järjestää maanparannuskompostin kuormauspäivän lauantaina 25.5.2024 kello 7-15 tai niin kauan kuin kompostia riittää. Osoite: Loimaan jäteasema Myllykyläntie 120, Loimaa.

Seos on lannoitevalmistelain 539/2006 14 §:n mukaista maanparannuskompostia (Ruokaviraston laitoshyväksyntänumero FIC009-03407/2007NA).

Kuormauspäivänä Loimaan Veden kompostialueella kuormataan ja annetaan ilmaiseksi noin kahden vuoden ajan aumassa ollutta jätevedenpuhdistamon kuivatun lietteen ja hakkeen/turpeen seosta. Hake on puhdasta murskattua kenttäkuorta ja sen toimittaja on ollut Westas Group Oy. Turpeen toimittaja on ollut Vapo Oy.

Seosta hakeva saa kuormata sitä myös kuormauspäivän jälkeen ilmaiseksi omatoimisesti Kirveskallion jäteaseman aukioloaikana, mikäli seosta on jäljellä. Hakijan pitää tehdä kuormauksesta ilmoitus Loimaan Veteen, puh. 050 472 5757 tai loimaanvesi@loimaa.fi.

Seos sopii käytettäväksi muun muassa maanviljelyskäyttöön ja viherrakentamiseen. Seosta ei kuitenkaan tule käyttää juurikasmailla. Seosta on mahdollista noutaa kaiken kokoisia määriä. Mikäli tuotteelle ei ole tällä hetkellä välitöntä käyttöä, sen varastointia esimerkiksi kasassa tai aumassa kannattaa harkita.

Seoksesta on tehty tuoteseloste, joka on jokaisen seosta hakevan saatavana.

Kompostiseoksen laatuun voi tutustua Loimaan Veden kompostikentällä Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:n Kirveskallion jäteaseman ollessa avoinna.

Kompostiseoksen käyttökysely

Maanparannuskompostin tuoteseloste